Nieuw woord

Square

IMG_68251.jpg

 

Nieuw woord

‘Ja, Grace jij mag kiezen’ wijst de juf. Niet begrijpend kijkt kleine Grace naar de vriendelijke juf met het grijs opgestoken haar. Haar blik is alweer gericht op de volgende gelukkige. Het is Grace’s eerste dag op de kleuterschool. Ze durft het meisje naast haar niet te vragen wat de juf bedoelt met ‘kiezen.’

Wanhopig stopt ze een vinger in de mond en voelt opzichtig aan haar gebit en beweegt over haar kiezen, alsof ze haar tanden poetst. Dat moet het vast zijn, ‘kiezen.’ Het blonde meisje naast haar met de grote roze strik in het haar, kijkt haar vreemd aan.

‘Je mag wat uitzoeken,’ zegt het meisje en wijst naar een jongetje. ‘Oh,’ antwoordt Grace. ‘Kijk, Koos gaat met de Meccano spelen,’ wijst het meisje. Dan valt het kwartje. Opgelucht stapt Grace op de kast met poppen af. Zoveel verschillende heeft ze nog nooit gezien. Bedremmeld staat ze voor de kast, ze grijpt naar haar paardenstaart, steekt haar duim in haar mond en draait langzaam een zwart haarlokje om haar vinger. Ze kan niet te kiezen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *